פרסומים, המלצות, קוד פתוח, סרטונים, how-to. מאגר של טיוטות אישיות שכותבי הבלוג החליטו לפרסם לציבור הרחב בתחום ה UI , משחקים, חווית המשתמש (User Experience) ואוגמנטד ריאליטי (Augmented Reality). כותבי הבלוג הם אנשי תוכנה ועיצוב שחיים את הטכנולוגיה.
יום שישי, 25 ביוני 2010
יום חמישי, 24 ביוני 2010
Prezi - יוצר המצגות האינטראקטיביות ביותר שפגשתי עד היום. בחינם כמובן...
פשוט חובה לבדוק!
גם אם לא משתמשים בו באופן יומיומי, יש לפרויקט הזה UI מאד מעניין.
כאן יאפשר לראות כמה דוגמאות.
תוויות:
עיצוב אינטראקציה,
שימוש
יום רביעי, 23 ביוני 2010
ירחון מקוון חינמי בנושאי פלאש ופלקס
הירחון המקוון Flash&Flex אוגד רעיונות, כתבות, שיפור ביצועים וכתיבת קוד יעילה יותר, טיפים וטריקים למעצבים ומתכנתים בפלאש ופלקס, חיבור בין עיצוב ותכנות ואפילו קצת קוד בחינם.
יום שלישי, 22 ביוני 2010
מרקר בעיצוב ייחודי משלך
בפוסט הזה של Squidder תמצאו את כל החוקים ליצירת מרקר משלכם. בקצרה: א- חייב להיות יחס מאד מסויים בין גודל הריבוע השחור מסביב והתוכן הפנימי. ב- חייבת להיות אי סימטריה בכל הצירים בציור של המרקר.
זו הגרסה המעודכנת ביותר של התוכנה שאיתה יוצרים את המרקרים. פשוט מפעילים את התוכנה, מציגים למצלמה את המרקר שהודפס מראש ושומרים אותו כקובץ מסוג PAT.
יום שני, 21 ביוני 2010
זיהוי קולי בפלאש כבר לא רחוק בכלל !
ספרייה זו שכתבו Didier Brun ו Sid Lee מאפשרת שליטה קולית בתוך הSWF. היא איננה פתוחה לשימוש, אך זו אכן התקדמות יפה ומעניינת בתחום.
כלי מעניין נוסף שמצאתי הוא הSpeechAPI , שהוא אפליקציית פלאש שניתן ליצור בעזרתה שליטה קולית דרך Javascript פשוט למדי. לא ראיתי אם ניתן להשתמש בה דרך פלאש אחר, אבל אפשר ליצור בעזרתה ממשק קולי לניווט באתר.
כלי מעניין נוסף שמצאתי הוא הSpeechAPI , שהוא אפליקציית פלאש שניתן ליצור בעזרתה שליטה קולית דרך Javascript פשוט למדי. לא ראיתי אם ניתן להשתמש בה דרך פלאש אחר, אבל אפשר ליצור בעזרתה ממשק קולי לניווט באתר.
תוויות:
ממשק משתמש,
עיצוב אינטראקציה,
as3
יום ראשון, 20 ביוני 2010
אנשים לעקוב אחריהם, והפעם- עומק אינטראקטיב
עדכון אוגוסט 2010: התחלתי לעבוד בחברת omek כמעצב משחקים.
עדכון ינואר 2013: עומק השיקה מוצר חדש בשם Grasp שהוא SDK לעקיבה אחרי אצבעות וידיים. ראה פוסט מורחב יותר בנושא.
עדכון יולי 2013: עומק נרכשה על ידי אינטל.
יום שבת, 12 ביוני 2010
זיהוי אובייקטים - האם זה באמת אפשרי בפלאש?
Squidder טוענים בפוסט שלהם בנושא זיהוי פנים שהם השתמשו בספרייה Marilena כדי לזהות אוביקט מסויים תוך כדי תנועה מול המצלמה. הם אומרים שהספריה מצלמת כל הזמן את שרואה המצלמה ואז מחפשת אוביקט ידוע מראש.
אם אכן הדברים כמו שכתובים כאן, ספרייה זו תהיה תחילתה של ידידות נפלאה בינינו לבין עולם זיהוי התמונה... :)
תוויות:
זיהוי תמונה,
as3
הירשם ל-
רשומות (Atom)